نحوه درست کردن نان خامه ای خوشمزه

طرز تهیه نان خامه ای با تصاویر مرحله به مرحله


نان خامه ای از خوشمزه ترین شیرینی های تر سنتی است که مورد علاقه اکثر ایرانی ها است و از شیرینی های ثابت مهمانی ها و مراسم رسمی است . شیرینی خامه ای در سایزهای مختلف تهیه می شود و سایزهای ریز آن برای مراسم مذهبی هم کاربرد دارد و به جای خامه از حلوا پر می شود. نان خامه ای را به سادگی می توان در منزل هم تهیه نمود و با در دسترس ترین مواد خوشمزه ترین و پرطرفدارترین شیرینی تر ایرانی را برای اعضای خانواده تدارک دید. برای تهیه نون خامه ای در منزل به مواد خاصی نیاز ندارید و زمان تهیه آن نیز طولانی نیست ، پس اگر طرفدار این شیرینی خوشمزه هستید همین الان دست به کار شوید و اسباب تهیه نان خامه ای را آماده نمایید و با دستور مرحله به مرحله پرنیان پیش روید و بر اساس تصاویر آموزش را اجرا نمایید . در ادامه همین مطلب با دستور مرحله ای تهیه نون خامه ای در منزل همراه پرنیان باشید


t20g_670071762.jpg


   

 


مواد لازم نان خامه ای 
مواد لازم نانمواد لازم خامه میانی
آرد 1 پیمانهخامه پرچرب 2 و 1/4 پیمانه
آب 1 پیمانهپودر شکر 5 قاشق سوپخوری
کره 6 قاشق سوپخوریوانیل 1 قاشق چایخوری
تخم مرغ 4 عددگلاب غلیظ 1 قاشق چایخوری
نمک 1/8 قاشق چایخوریپودر شکر برای تزیین

* معیارها بر اساس پیمانه و قاشق های استاندارد اندازه گیری ارائه شده است ، حتما برای اندازه گیری از پیمانه های استاندارد استفاده نمایید تا نان خامه ای با کیفیت و خوش طعمی داشته باشید


دستور تهیه نان خامه ای با مواد میانی خوش طعم و عطر :

برای تهیه نان خامه ای به فر و همزن برقی ساده نیاز دارید ، فر را با حرارت 230 درجه سانتی گراد روشن کنید ( در مورد فر دقت نمایید ممکن است فر شما استاندارد نباشد و حرارت آن بیشتر و یا کمتر باشد و باید با چندبار تجربه و کار با فر به این موضوع برسید که تعادل فر شما کجاست )


تخم مرغ ها را از یخچال در بیاورید و در محیط بگذارید تا به دمای محیط برسد و کره را هم به قسمتهای کوچکتر خرد کنید


کره و آب و نمک را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا کره کم کم ذوب شود


بهتر است کره را به مکعب های کوچک خرد کنید تا در این مرحله زودتر ذوب شود


بعد از اینکه کره کاملا ذوب شد ، ظرف را از روی حرارت بردارید و سریعا آرد الک شده را به مایه کره اضافه نمایید


در این مرحله باید سرعت عمل بالایی داشته باشید و سریعا با کفگیر چوبی آرد را با مواد مخلوط کنید


اگر سرعت عمل نداشته باشید کره سرد می شود و آرد به راحتی به خوردش نمی رود ، پس با سرعت عمل مواد را با هم از زیر به رو مخلوط کنید


بعد از سریع مخلوط کردن مواد با هم به خمیری با کیفیت زیر می رسید ، خمیر باید با کیفیت و یکدست باشد و کاملا از قابلمه جدا شود و از یک طرف به طرف دیگر به راحتی جدا شود و حرکت کند


بعد از فرم گرفتن خمیر مجددا ظرف را روی حرارت کم بگذارید و حدود 2 تا 3 دقیقه خمیر را روی حرارت هم بزنید تا رطوبت اضافی آن برود


سپس خمیر گرم و آماده شده را داخل کاسه ای بگذارید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر خنک شود


بعد از خنک شدن خمیر تخم مرغ ها را یکی یکی به خمیر اضافه کنید ، بعد از اضافه کردن هر تخم مرغ خمیر را بزنید تا تخم مرغ به خورد خمیر برود و سپس تخم مرغ دیگر را اضافه نمایید


همزن را با درجه کم تنظیم کنید و لازم نیست خمیر را دور تند هم زده شود


بعد از اضافه شدن تخم مرغ ها خمیر کمی شل می شود ، در انتهای هم زدن خمیر اطراف ظرف را تمیز کنید و خمیرهای به کناره ظرف پاشیده شده را در مرکز خمیر بیندازید و مجدد دو تا سه دقیقه خمیر را بزنید تا یکدست و براق شود


برای شکل دهی به خمیر از کیسه پارچه ای قنادی استفاده نمایید و سرماسوره گرد ساده داخل کیسه بیندازید


شما می توانید از سرماسوره های کوچک یا بزرگ استفاده کنید و مسلما سایزهای متفاوت نون خامه ای خواهید داشت


می توانید از سایزهای کوچک نان خامه ای برای حلوا استفاده نمایید و داخل آن را با حلوا پرکنید


سپس کیسه را از خمیر پر کنید و آن را آماده کار نمایید


داخل سینی فر کاغذ روغنی بیندازید ، در این مرحله باید خمیر را به اندازه های لازم روی کاغذ روغنی بزنید


در شروع کار و برای اینکه دستتان به سایز یکسان زدن عادت کند می توانید پشت کاغذ روغنی را دایره های یک اندازه بکشید و زمانی که روی کاغذ خمیرها را بزنید داخل دایره ها و یک اندازه خواهند شد


خمیرها را مطابق شکل روی کاغذ روغنی با فاصله بزنید


سپس سینی را در فر گرم شده قرار دهید ، سینی فر را در طبقه وسط بگذارید و دقت کنید که حتما فر به درجه 230 رسیده باشد


بعد از گذشت 15 دقیقه از پخت نان خامه ای ها بدون اینکه درب فر را باز کنید حرارت را به 160 درجه کاهش دهید


مجددا 25 دقیقه صبر کنید تا نان ها به خوبی بچزند و طلایی شوند ، ممکن است نسبت به سایز نان خامه ای ها کمی زمان پخت کمتر یا بیشتر شود


بعد از طلایی شدن نانها سینی را از فر خارج کنید و با کمک دست نانها را به آرامی بردارید و روی صفحه بگذارید تا خنک شوند ، بهتر است دستکش آشپزی داشته باشید تا دستتان نسوزد و حتما بسیار آرام نان ها را حرکت دهید


بعد از اینکه نان خامه ای ها از حرارت زیاد افتادند و کمی خنک شدند می توان در آنها برش ایجاد کرد


برای پر کردن نان خامه ای ها می توان زیر آنها را سوراخ نمود و یا سر آنها را برش داد


برای برش دادن سر نان ها با چاقوی تیزی قسمت برجسته آن را یک برش نصفه بزنید تا درون نان را بتوان با خامه پر کرد


سپس نان ها را روی طبقه فلزی خنک کنید تا کاملا سرد شود و دیگر هیچ گرمایی داخل آن احساس نکنید


اگر زیر نان ها را سوراخ کرده اید می توانید نان ها را برعکس کنید تا زودتر خنک شوند و دقت داشته باشید حتما نان ها سوراخ شوند ، یا از بالا برش بخورند و یا از زیر سوراخ شود تا نان ها به خوبی خنک شوند و داخل نان خامه ای ها خمیر نشوند


در حین سرد شدن نان خامه ای ها خامه را آماده کنید


خامه سرد شده را با پودر شکر ، وانیل و گلاب بزنید تا فرم بگیرد و سپس داخل نان خامه ای ها پر نمایید



برای پر کردن نان خامه ای ها می توانید از سرماسوره های شکل دار یا ساده استفاده نمایید و یا حتی با قاشق کوچک نان ها را با خامه پر کنید


نان خامه ای های پر شده را داخل یخچال بگذارید تا خنک شوند و خوش طعم تر گردند


بعد از سرد شدن نان خامه ای های پر شده کمی پودر شکر روی آنها بپاشید و داخل ظرف زیبایی چیده و سرو نمایید


اگر نان خامه ای های پر شده را سرد کنید طعم خامه با نان عجین شده و نان خامه ای خوشمزه تری خواهید داشت


نان خامه ای را می توان با چای تازه دم سرو نمود و در مهمانی ها برای پذیرایی به عنوان دسر استفاده شود


منبع : پرنیان

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.