طرز تهیه آش شله قلمکار مجلسی اصیل

آش شله قلم کار یکی از آش های قدیمی و سنتی ایرانی است که با گوشت ، حبوبات و سبزیجات تازه درست میشودو بسیار خوشمزه و مقوی میباشد. در ادامه طرز تهیه آش شله قلم کار به همراه نکات آن را برای شما دوستان آماده کرده ایم ، پس با ما همراه باشید.

Image result for ‫آش شله قلمکار‬‎

 

مواد لازم برای تهیه آش شله قلم کار :

  • لوبیا چشم بلبلی : نصف لیوان
  • ماش : نصف لیوان
  • برنج : ۵ لیوان
  • نخود : یک لیوان
  • لوبیا چیتی : یک لیوان
  • لوبیا قرمز : یک لیوان
  • گوشت گوسفند : (ترجیحا ران بهتر است) ۲ کیلو
  • روغن : یک چهارم پیمانه
  • پیاز : ۴ عدد
  • نعنا : نیم کلیو
  • جعفری : یک کیلو و نیم
  • ترخون خشک : نصف یک دوم لیوان
  • مرزه : یک چهارم لیوان
  • قلم گوساله : ۲ عدد
  • فلفل سیاه ، نمک ، زردچوبه : به میزان لازم

    

طرز تهیه آش شله قلم کار :

برای درست کردن این آش حبوبات را یک روز قبل شسته و در آب بخیسانید و در این مدت زمان چند بار آبش را عوض کنید تا نفخش برود.

گوشت را به همراه ۲ عدد پیاز درسته داخل قابلمه ای بریزید و با مقداری آب بگذارید تا بپزد، قلم ها را هم همراه با کمی نمک و سه عدد پیاز کاملا بپزید. 

بعد از اینکه گوشت پخت  از استخوان، پوست و چربی جدا کرده و بکوبید،  آب باقیمانده را در آش بریزید و گوشت ها را به ۴ یا ۵ قسمت جدا تقسیم کرده و جدا بگذارید. قلم را از آب در آورده، آب آن را صاف کنید و مرحله مرحله به آش اضافه کنید.

لوبیا قرمز، نخود و لوبیا چیتی را به همراه مقداری آب در قابلمه مورد نظر بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپزند.

ماش و لوبیا چشم بلبلی را هم جداگانه بپزید و آب آن را دور بریزید چون آش را سیاه میکند.

 برنج که از قبل خیس شده است و کمی نمک زده اید را با حبوبات روی حرارت درون قابلمه ریخته ، آب آن در حدی باشد که روی حبوبات را بگیرد.

 وقتی که برنج از هم باز شد. نعنا، جعفری خرد شده، زردچوبه، روغن، نمک و فلفل را ریخته ، چند دقیقه یک بار آن را هم بزنید. 

 ترخون و مرزه خشک را نیز اضافه کنید. گوشت ها را نیز مرحله به مرحله به آش اضافه کرده، آش را مدام هم بزنید . نمک و فلفل آش را اندازه کنید. مابقی گوشت و آب قلم و بقیه روغن را اضافه کرده، هم بزنید تا آش کاملا جا بیفتد. در آخر میتوانید آن را با نعنا داغ تزئین کنید.


نکات مهم درباره آش شله قلم کار :

  •  این آش بیشتر برای مراسم نذری و مناسبتهای مذهبی استفاده میشود.
  •  برنج آش شله قلم کار را سعی کنید از برنج مرغوب ایرانی استفاده کنید و آن را تا حدی بشوئید که آب آن زلال شود.
  • پیازی را که با آن گوشت را پختید میتوانید کاملا له کرده و داخل آش بریزید.
  •  درصورت تمایل برای مزه دار کردن آش میتوانید از آب لیمو یا آب غوره استفاده کنید.
  •  معمولا فلفل این آش بیشتز از آش های دیگر میباشد و تند است.


خواص و فواید قلم گاو :

  •  آمینو اسیدهای موجود در قلم و آب قلم  التهاب را کاهش می دهند.
  • مصرف قلم و آب قلم در سوپ می تواند به استحکام و دندان ها و استخوان ها کمک کند.
  • مصرف قلم گاو به دلیل آمینو اسیدهای موجود در آن سیستم ایمنی را تقویت می کند.
  • استفاده از قلم و آب قلم در سوپ به کاهش علائم سرماخوردگی و با باز کردن خلط کمک میکند.



نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.