آش شله قلم کار یکی از آش های قدیمی و سنتی ایرانی است که با گوشت ، حبوبات و سبزیجات تازه درست میشودو بسیار خوشمزه و مقوی میباشد. در ادامه طرز تهیه آش شله قلم کار به همراه نکات آن را برای شما دوستان آماده کرده ایم ، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش شله قلم کار :
طرز تهیه آش شله قلم کار :
برای درست کردن این آش حبوبات را یک روز قبل شسته و در آب بخیسانید و در این مدت زمان چند بار آبش را عوض کنید تا نفخش برود.
گوشت را به همراه ۲ عدد پیاز درسته داخل قابلمه ای بریزید و با مقداری آب بگذارید تا بپزد، قلم ها را هم همراه با کمی نمک و سه عدد پیاز کاملا بپزید.
بعد از اینکه گوشت پخت از استخوان، پوست و چربی جدا کرده و بکوبید، آب باقیمانده را در آش بریزید و گوشت ها را به ۴ یا ۵ قسمت جدا تقسیم کرده و جدا بگذارید. قلم را از آب در آورده، آب آن را صاف کنید و مرحله مرحله به آش اضافه کنید.
لوبیا قرمز، نخود و لوبیا چیتی را به همراه مقداری آب در قابلمه مورد نظر بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپزند.
ماش و لوبیا چشم بلبلی را هم جداگانه بپزید و آب آن را دور بریزید چون آش را سیاه میکند.
برنج که از قبل خیس شده است و کمی نمک زده اید را با حبوبات روی حرارت درون قابلمه ریخته ، آب آن در حدی باشد که روی حبوبات را بگیرد.
وقتی که برنج از هم باز شد. نعنا، جعفری خرد شده، زردچوبه، روغن، نمک و فلفل را ریخته ، چند دقیقه یک بار آن را هم بزنید.
ترخون و مرزه خشک را نیز اضافه کنید. گوشت ها را نیز مرحله به مرحله به آش اضافه کرده، آش را مدام هم بزنید . نمک و فلفل آش را اندازه کنید. مابقی گوشت و آب قلم و بقیه روغن را اضافه کرده، هم بزنید تا آش کاملا جا بیفتد. در آخر میتوانید آن را با نعنا داغ تزئین کنید.
نکات مهم درباره آش شله قلم کار :
خواص و فواید قلم گاو :