طرز تهیه کوکو سیب زمینی


معمولا غذاهای ساده به دلیل ماهیت ساده بودنی که دارند مورد علاقه اکثرا مجرد ها و خانم های شاغل می باشد ، که کوکوی سیب زمینی که در آشپزخانه نمناک برای کاربران مهیا شده است نیز از این قائده خارج نیست. زمانی که حرف از غذای ساده و خودمانی به میان می آید یکی از راحت ترین گزینه ها کوکو سیب زمینی می باشد، زیرا این کوکو هم در زمان کوتاهی تهیه می شود و هم میان کودکان طرفداران زیادی دارد .

مواد مورد نیاز کوکوی سیب زمینی ساده

مواد لازم مقدار لازم
سیب زمینی 5 عدد
تخم مرغ 3 عدد
بکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی
زردچوبه 1 قاشق غذاخوری
روغن به میزان لازم

طرز تهیه کوکوی سیب زمینی
مرحله اول :آماده سازی مواد اولیه

سیب زمینی را می پزیم و پوست می کنیم و رنده می کنیم سپس تخم مرغ ها روی مواد سیب زمینی شکسته و کمی نمک و فلفل و بیکینگ پودر را داخل ظرف می ریزیم و بعد شروع به هم زدن می کنیم تا مواد یکدست شود.


مرحله دوم :سرخ کردن مواد کوکو سیب زمینی

در تابه یا ظرف نسوزی به مقدار نیاز برای سرخ شدن مواد روغن می ریزیم و صبر میکنیم تا روغن داغ شود.

سپس مایه را در روغن می ریزیم حرارت را ملایم می نمائیم با پشت قاشق روی آنرا صاف می کنیم تا سطح آن در همه جا به یک اندازه شود ، البته می توان از قالب های مختلف نیز برای سرو شیک تر کوکو استفاده نمود.


مرحله سوم :برش و برگرداندن کوکوها

در تابه را می گذاریم حرارت را باز هم کمی ملایمتر می کنیم تا مایه کاملا بسته شده قابل بریدن شود. اگر از قالب استفاده نشده باشد، کوکو را ابتدا به شکل بعلاوه می بریم با دو چنگال قطعات کوکو را برمی گردانیم و باز هر قطعه را دو نیم می کنیم. در اینصورت هشت قطعه کوکو خواهیم داشت می گذاریم قسمت زیرین کوکو هم سرخ شود

شیبا ارزش سرمایه گذاری داره ؟ | ایرانیکارت


دو طعم شیرین و شور هم برای پخت این غذا انتخاب می شود به طوری که برخی به نوع تهیه شده با سیب زمینی پخته شهد و به نوع تهیه شده با سیب زمینی خام نمک می زنند. معمولا کوکویی که با سیب زمینی پخته تهیه می شود، با موادی مانند هل، دارچین و مغز گردو یا گوشت چرخ کرده یا حتی قارچ سرخ شده هم پر می کنند. در زیر نکات ریز تهیه کوکوها و رمز و راز و فوت و فن تهیه آن تعریف شده و همچنین طرز تهیه انواع کوکوی سیب زمینی لینک داده شده است.

نکات پخت کوکو سیب زمینی به سبک اصفهانی ها
اصفهانی ها به این غذا کوکو قندی می گویند و روی آن شهد می ریزند برای آماده سازی و پخت این غذا باید نکته هایی را در نظر گرفت که به ترتیب عبارتند از:

اگر کوکو را با سیب زمینی خام تهیه می کنید، می توانید به آن مرغ پخته ریش ریش شده یا سبزی های معطر اضافه کنید اما افزودن این مواد به مایه کوکو تهیه شده با سیب زمینی پخته توصیه نمی شود.
خیلی وقت ها کوکو پس از پخت ترک برمی دارد و در هنگام جابجا کردن می شکند. علت این اتفاق مقدار کم تخم مرغ است اما باید مراقب باشید بیش از اندازه هم تخم مرغ استفاده نکنید زیرا در این صورت، بافت کوکو از میان می رود و شکل اسفنجی و کف آلود پیدا می کند.
خیلی ها به کوکو سیب زمینی، پیاز خام می زنند. پیشنهاد می کنم در هنگام افزودن این سبزی، آب آن را بگیرید زیرا باعث شل شدن کوکو و از بین رفتن بافت منسجم آن می شود. به علاوه، در مصرف پیاز نیز زیاده روی نکنید زیرا باعث وارفتن کوکو می شود.
ضخامت مناسبی که برای این کوکو توصیه می شود، بین 5/0 تا 2 سانتی متر است که برحسب ذائقه می توانید آن را تغییر دهید. فراموش نکنید ضخامت زیاد، باعث نپختن کوکو و نازک بودن بیش از حد، باعث خشکی و حتی سوختن آن می شود.
به غیر از نعناع یا گشنیزی که در دستور پخت این غذا وجود دارد، شما می توانید از نعناع تازه به تنهایی یا ریحان تازه و حتی آویشن خشک استفاده کنید. به این ترتیب طعم کوکو منحصربه فرد خواهد شد.
اگر مایه کوکو بر اثر افزودن تخم مرغ ها یا پیاز شل شد، بهتر است به آن کمی آرد سیب زمینی اضافه کنید تا قوام لازم را پیدا کند.
ادویه مناسبی که برای پخت این غذا نباید فراموش کرد، در کوکوی شیرین فقط زعفران و در کوکو نمک دار زعفران و زردچوبه است.
نکات تکمیلی در مورد کوکو سیب زمینی
کوکو سیب زمینی جزو غذاهای دانشجویی میباشد
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
کوکو سیب زمینی را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

شما می توانید این غذای خوشمزه را به صورت ساندویچی آماده کنید تا برای کودکانتان جذاب تر نیز باشد ،کوکو را به همراه خیارشور، گوجه ، کاهو ،نوشابه و سس سرو کنید.
منبع :   beashpaz