دیزی یا همان آبگوشت و یا شوربا یکی از خوراک های اصیل و محبوب ایران است.
در نگاه اول پخت دیزی بسیار آسان به نظر می رسد ولی در واقع فوت و فن های خاصی دارد تا بتوان یک دیزی جاافتاده با طعم واقعی را بچشید.در پختن آبگوشت از گوشت و دنبه گوسفند ، گوجه فرنگی و یا رب گوجه فرنگی ، و نخود استفاده می شود.
کبابها در میان اقوام ایرانی دارای انواع مختلف کوبیده، برگ، بختیاری، شیشلیک و … است. شاخصترین نوع آنها کباب برگ و مشهورترین آنها کباب کوبیده است.معمولا کبابها را با پیاز و زعفران طعم دار و با نان به همراه ریحان، نعناع، ترخون و پیاز مصرف میکنند. گاهی نیز آنها را با چلو به همراه کره، تخممرغ خام و سماق میل میکنند. البته امروزه به علت نگرانی ایرانیها در مورد کلسترول و اضافه وزن تا حدودی این موضوع تعدیل شده به طوری که تخم مرغ خام حذف شده و کره را در کنار بشقاب میگذارند تا در صورت تمایل به پلو اضافه شود.