مواد لازم | مقدار لازم |
کنگر | 1 کیلوگرم |
گوشت ماهیچه | نیم کیلو |
پیاز داغ | 2 تا 3 قاشق |
آبغوره | نصف پیمانه |
رب گوجه | 2 ق س |
غوره | ½ پیمانه |
زعفران و دارچین | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
کنگر گیاهی خاردار با ساقه های ضخیم می باشد که از آن در تهیه خورشت ها و سوپ نیز استفاده می شود که بر اساس برخی از طبع ها گیاهی خوشمزه به شمار می آید که ارزش غذایی نیز دارد.
تاریخچه گیاه کنگر : این گیاه نخستین بار که کشف شد در کشور اتیوپی بود که بعد ها در بسیاری از نقاط دیگر جهان پرورش یافت.
در یک قابلمه گوشت را به اندکی زردچوبه آمیخته کنید و درون روغن سرخ کنید ، تا اینکه رنگ گوشت تغییر کند کمی آب جوش درون ظرف گوشت بریزید و بگذارید تا گوشت با گرما ملایم بپزد.
کنگر ها را نیز بشورید خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید ، پس از نیم پز شدن گوشت ،کنگرهای سرخ شده را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید گوشت و کنگر کنار هم پخته شوند و در حین پخت فلفل و نمک را هم به آنها اضافه کنید.
رب گوجه فرنگی و آبغوره را هم به همراه غوره به خورش اضافه کنید و هم بزنید تا مواد کاملا به خورد هم بروند در آخر پیاز داغ ، دارچین و زعفران را داخل خورشت بریزید و بعد از اینکه خورشت جا افتاد آن را از روی حرارت بردارید و در کنار برنج سفید سرو کنید.
اگر غوره شما تازه بود آبغوره کمتری را درون خورشت بریزید.
استفاده و مصرف پیدرپی کنگر موجب افزایش کارایی و بهبودی بخش گوارش می شود.
تقویت قلب نیز از جمله دیگر فواید کنگر می باشد.
گیاه کنگر فایده دیگری هم که دارد ادار آور بودن آن می باشد.
کسانی از ناراحتی های کلیوی و مشکلات کبد رنج می برند در مصرف گیاه کنگر پرهیز نمایید.
خورش کنگر جزو انواع خورش میباشد
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
خورش کنگر را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
منبع : namnak