نخود پلو یکی از غذاهای معروف ترکیه ای است که با نخود ، گوشت و سبزیجات تهیه و سرو میشود. این غذا را میتوانید به راحتی در خانه تهیه کرده و سرو نمایید.
طرز تهیه نخود پلو با سبزیجات ترکیه ای :
برای تهیه این غذا نخود را از روز قبل شسته و در آب بخیسانید تا نفخش برود، سپس با مقداری نمک و آب بپزید.
گوشت را به همراه یک عدد پیاز درسته و مقداری آب در قابلمه دیگری بار بگذارید تا خوب بپزد.
در مرحله بعد هویج ها را پاک کرده و بعد از شستن با مقداری آب بپزید تا نرم شود، سپس نگینی خردش کنید.
برنج را هم برای یکی دو ساعت در آب و نمک بخیسانید، کشمش ها را شسته و داخل صافی بریزید تا آبش برود.
در یک تابه مناسب یک قاشق غذاخوری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید، سپس پیاز داغ را اضافه کنید.
اکنون دانه شاه بلوط و بادام زمینی را اضافه کنید و کمی تفت دهید. در آخر کشمش پلویی را اضافه کرده و یک دقیقه آن را با بقیه مواد تفت دهید.
اکنون برنج را داخل یک قابلمه مناسب همراه با مقدار کافی آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. آب به اندازه ای باشد که یک بند انگشت روی برنج را آب بگیرد. مقدار آب بستگی به نوع برنج هم دارد.
حالا گوشت و نخود پخته و مواد داخل تابه را همراه با هویج، نمک و فلفل داخل قابلمه بریزید و مواد را به آرامی هم بزنید. وقتی آب برنج تمام شد، دم کنی گذاشته و به مدت ۴۵ دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد.
خواص کشمش: