این خورش خوشمزه و پر طرفدار یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که عطر و بوی فوق العاده آن هر کسی را عاشق خودش میکند. اما درست کردن آن مستلزم رعایت نکات و ریزه کاری هایی است که هر کسی آن را نمیداند، برای درست کردن یک قورمه سبزی خوشمزه باید کمی صبور باشید تا خوب جا بیافتد.

مواد لازم برای قورمه سبزی
- لوبیا قرمز یا لوبیای چیتی: نیم لیوان
- سبزی خورش: (تره ، جعفری ، گشنیز ، شنبلیله و نعناع ) 1 کیلو گرم
- گوشت سر دست : نیم کیلو گرم
- پیاز سرخ کرده: 3 قاشق سوپخوری
- روغن (حیوانی یا نباتی) 250 گرم
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
- لیمو عمانی: 5 تا 6 عدد
طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه و جا افتاده:
ابتدا پیاز و گوشت را خرد کرده و در قابلمه ای مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید ، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا این دو با هم تفت بخورند و آب آن ها تبخیر شود.
سپس مقداری روغن ریخته و گوشت و پیاز را خوب سرخ کنید تا گوشتتان در خورش ترد شود، زردچوبه و فلفل بزنید و کمی تفت دهید.
در ادامه لوبیا قرمز را که از قبل شسته و خیسانده اید را بریزید و چند لیوان آب اضافه کنید و بگذارید تا گوشت و لوبیا بپزد.
بعد زا اینکه گوشت و لوبیا نیم پز شدند سبزی را که از قبل خرد و سرخ کرده اید را به غذا اضافه کنید.
لیموها را شسته و چند سوراخ روی آن ها ایجاد کنید و برای نیم ساعت در آب جوش بخیسانید، و بعد از نیم ساعت به خورش اضافه کنید.
اجازه دهید تا خورش به آرامی پخته و خوب جا بیافتد و روغن بیاندازد ، در این فاصله آن را هر از گاهی هم بزنید تا ته نگیرد و اگر لازم بود کمی آب بریزید.
بعد از اینکه خورش جا افتاد کمی نمک و مقداری آبلیموی تازه به آن اضافه کنید و بعد از 5 دقیقه شعله را خاموش کنید و بگذارید تا خورش برای چند دقیقه به همان حالت بماند تا روغنش رو بیاید و کمی خودش را بگیرد.
خورش را در ظرف مورد نظر بکشید و با پلویی که آماده کرده اید سرو کنید.

نکات و ترفندهای پخت قورمه سبزی
- در انتخاب نوع گوشت گوسفندی یا گوساله بهتر است از گوسفندی استفاده کنید که کمی هم با خود چربی داشته باشد.
- سعی کنید برای سرخ کردن و تفت دادن از روغن کمی استفاده کنید.
- اگر زمانی که غذا را سر می کنید متوجه شوید که غذا خوب جا نیفتاده است وسطح روغنی روی آن شکل نگرفته است 10 دقیقه قبل از کشیدن خورشت 3 یا 4 قالب کوچک یخ به آن اضافه کنید این عمل باعث می شود که روغن خورشت جذب شده و به روی خورشت بالا بیاید
- به خاطر اینکه در قرمه سبزی از لوبیا استفاده می شود ممکن است این غذا نفاخ باشد . اما برای جلوگیری از این مشکل شما می توانید لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا کامل نفخ آن گرفته شود.
- در انتخاب لوبیا اینکه لوبیا قرمز باشد یا چیتی بیشتر ذائقه شما مهم است زیرا برخی ها با لوبیا قرمز قورمه سبزی را می پسندند و برخی دیگر با لوبیا چیتی ، حتی در برخی از مناطق ایران از لوبیای چشم بلبلی نیز استفاده می کنند.
خواص لیمو عمانی:
- برگهای تازه گیاه لیمو عمانی موجب تسکین سردرد ناحیه پیشانی میشود.
- ویتامین ث موجود در لیمو عمانی برای پیشگیری و درمان خانگی سرماخوردگی مفید میباشد.
- لیموعمانی اشتها را افزایش داده و دستگاه گوارش را تقویت میکند.
- ریشه گیاه لیمو عمانی برای برطرف کردن مشکلات گوارشی مفید است.
- جوشانده ریشه لیمو عمانی به درمان اسهال خونی کمک میکند.