دستور پخت چلو ساده

طرز تهیه چلو ساده:

مواد لازم

برنج ۱ کیلوگرم

زعفران سائیده یک قاشق مرباخوری

ماست برای ته دیگ نصف لیوان

زرده تخم مرغ ۲ عدد

روغن ۱۵۰ گرم

Image result for ‫برنج آبکشی‬‎

  

 آموزش طرز تهیه برنج آبکشی:

طرز تهیه 

برای پخت چلوی ساده دقت نمایید به نسبت هر کیلوگرم برنج دو تا سه قاشق سوپخوری روغن (۷۵ گرم) ته دیگ می ریزیم،نصف لیوان آب نیز اضافه می کنیم  و دیگ یا قابلمه را روی شعله می گذاریم  تا آب و روغن داغ شود.سپس برنج آبکش شده را در دیگ می ریزیم و اطراف آن را به شکل مخروط بالا می آوریم.

درب قابلمه را می گذاریم و حرارت زیر برنج را ملایم می نمائیم.هنگامی که در دیگ کمی عرق کرد 3 تا چهار قاشق سوپخوری روغن (75 گرم) و نصف لیوان آب را داغ کرده روی سطح برنج می دهیم.

در صورتی که می خواهید از فر استفاده نمایید ، بعد از محکم کردن در قابلمه آن را کف فر قرار می دهیم  و حرارت را بر روی 350 درجه سانتیگراد تنظیم می نماییم و تا نیم ساعت با همین حرارت برنج را دم می گذاریم و بعد از آن 50 درجه کم کرده و نیم ساعت دیگر می گذاریم برنج دم بکشد.

برای دم کشیدن در صورتی که به ته دیگ احتیاجی نباشد (مثل چلو کباب) یک ساعت زمان کافی می باشد. و در صورتی که بخواهیم چلو یا پلو ته دیگ ببندد یک ساعت و نیم زمان باید صرف طبخ برنج شود.

برای اینکه ته دیگ چلو در صورتی که از ظرف نچسب استفاده نکرده اید و می خواهید به آسانی کنده شود،باید دیگ را نیم ساعت قبل از کشیدن چلو از فر خارج نموده (بدون برداشتن در آن) تا دیگ کمی سرد شود و ته دیگ به آسانی جدا شود.

در صورتی که چلو را روی آتش دم کرده باشیم حرارت زیر آن باید ملایم باشد و روی در دیگ را باید مقداری آتش بریزیم .

بعضی از افراد برای طبخ چلو از دم کنی استفاده می کنند ولی پلو و چلویی که در فر دم می کنیم و یا روی در آن آتش می گذاریم خیلی بهتر و قد کشیده تر عمل می آید.

می شود نصف لیوان ماست و کمی زعفران سائیده حل شده در آب جوش را با 75 گرم روغن و نصف لیوان آب جوش و دو عدد زده تخم مرغ مخلوط کنیم و ته دیگ بریزیم در اینصورت ته دیگ پلو یا چلو بهتر می شود.

Image result for ‫برنج آبکشی‬‎

نکات تهیه برنج آبکشی :

1) اگر میخواهید در زیر برنج ته دیگ بگذارید برنج را کمی زنده تر بردارید و در عوض آب روغن بیشتری به آن اضافه کنید. 2) اگر ته دیگ گذاشته اید حتما از شعله پخش کن در زیر برنج استفاده کنید. 3) توجه کنید که برنج اگر کمی زنده باشد بهتر است تا شفته شود چون میتوانید به آن کمی آب اضافه کنید اما برنج شفته شده تقریبا دیگر خراب شده است. 4) هر برنجی زمان طبخ متفاوتی دارد و چند بار باید امتحانش کنید تا زمان مناسب دستتان بیاید. 5) اگر میخواهید پلو زعفرانی درست کنید زعفران را پس از مخلوط کردن با آبجوش در کنار برنج قرار دهید تا با آن دم بکشد اینجوری بهتر رنگ میگیرد و برنج شما عطر بسیار خوبی میگیرد.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.