طرز تهیه چغور پغور جگر مرغ

مواد لازم چغور پغور برای یک نفر

جگر مرغ یا گوسفند 300 تا 400 گرم

روغن دو قاشق غذاخوری

پیاز متوسط یک عدد

نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار کافی

فلفل قرمز در صورت تمایل

رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری

  طرز تهیه جغور بغور

پیاز را به شکل خلال رنده می کنید و کمی در ماهیتابه تفت می دهید. بعد روغن می ریزید (علتش این است که آب پیاز کمی کشیده شود و روغن را به خودش جذب نکند). خوب که طلایی شد، زردچوبه را می ریزید، جگر ها را به اندازه های کوچک خرد میکنید و آن ها را با آب سرد می شویید و در آبکش می ریزید و به پیازها اضافه می کنید (شعله باید هنوز زیاد باشد). جگرها باید خوب سرخ شوند و رنگشان کاملا برگردد. بعد رب گوجه را در یک لیوان آب گرم حل می کنید و اضافه می کنید و به هم می زنید. سپس ادویه ها را می ریزید و می گذارید آب “جغور بغور” کشیده شود. غذا آماده ی خوردن است. با نان نوش جان می کنید.


طرز تهیه جغور بغور مخلوط و مخصوص هم طبق دستورالعمل بالا است، با این فرق که مخلفاتش بیشتر است. در تهیه “جغوربغور مخلوط و مخصوص” قبل از ریختن جگر، فلفل دلمه یا فلفل سبز را خرد می کنید و با پیازها مقداری تفت می دهید. بعد جگرها را که ریختید، 300 گرم سیب زمینی پخته و پوست کنده و ورقه ورقه شده را هم اضافه می کنید. بعد رب می زنید و آبش که کشیده شد، 3-2 عدد تخم مرغ را به آن اضافه کرده و به هم می زنید. فرقش این است که خوشمزه تر است، برای دو نفر هم کافی است، و به علت داشتن سیب زمینی، نمک بیشتری می خواهد.


نکته: چغور پغور یا جغور بغور غذای محلی استان زنجان است.


نکات تغذیه ای:

این غذا به راحتی تهیه شده و وقت زیادی نمی برد.

جگر سرشار از ویتامین A و آهن است. بنابراین جغور بغور برای افراد کم خون غذای مناسبی است ولی اشخاصی که کلسترول خونشان بالاست ، بهتر است از خوردن آن پرهیز کنند. این خوراک برای کسانی که دوره نقاهت را می گذرانند، بسیار مفید است.


منبع: cook3

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.