شاید برای اکثر ما باورش سخت باشد که ارزش اقتصادی بعضی گیاهان دارویی اگر از فلزات گرانبها بیشتر نباشد کمتر هم نیست. گیاه زعفران با نام علمی Crocus Sativus.L از آن جمله گیاهان دارویی است که سابقه آن به بیش از ۲۵۰۰ سال قبل برمی گردد. گفته میشود که این گیاه ظاهرا بومی یونان و مناطق مدیترانهای است ولی بسیاری از پژوهشگران معتقدند که خاستگاه زعفران به عنوان با ارزشترین ادویه جهان به دامنههای کوههای زاگرس و به ویژه ناحیه الوند در ایران تعلق دارد.
هرکدام از شهرهای ایران به داشتن غذاهای خوشمزه و محلی شهرت دارند، خورشت بامیه هم از غذاهای خوش طعم جنوبی است که نه تنها در جنوب بلکه در همه ی ایران طرفداران خاص خود را دارد. بهار و تابستان فصل وفور بامیه است به همین دلیل این خورشت لذیذ در میان علاقمندان به آن بسیار سرو می شود
سوپ جو قرمز یا سوپ جو رستورانی یکی از انواع سوپ جو کلاسیک است. به طور کلی سوپ، به نوعی خوراک مایع و گرم گفته میشود که از مواد مختلفی مانند آب، گوشت، مرغ یا سبزیجات به اضافه ادویهجات، رب و … تهیه میشود. در واقع سوپ را به عنوان پیشغذا و برای بازشدن اشتها و گرمشدن معده و آمادهشدن برای صرف غذای اصلی میل میکنند.
برخی از مواد زیر در ایران موجود نیست، به جز میگو، عصاره کاری سبز و شیر نارگیل که مزه اصلی را تشکیل میدهند، میتوان مواد و سبزیجاتی که نیست را حذف یا با مواد دیگر جایگزین کنید.
حلوا با شیر نوع دیگری از حلواهاست و طعم لذیذی دارد .می توانید حلوا با شیر را در سفره های افطاری در ماه مبارک رمضان یا سفره های مذهبی سرو نمایید و از طعم خوش آن لذت ببرید.